Telefon: 7876 8672 – [email protected]

Aktuelle Tilbud – Klik Her!

De hårde hvidevarer

Hvidevarer

Vaskemaskiner

Tøjet skal være rent, og det bliver det i vaskemaskinen. Vaskemaskiner findes i forskellige version, hvor den ene er mere avanceret end den anden. Du kan få vaskemaskiner fra helt manuelle, hvor du selv tilsætter den rette mængde sæbe, sætter temperaturen og tiden – og så til de næsten helt fuldautomatiske, hvor den selv doserer sæben alt efter hvor meget tøj, der er i maskinen (som den selvfølgelig selv finder ud af) og det eneste du lige skal indstille er vaskeprogrammet, om det er en kogevask, skånevask eller noget helt tredje.

Tørretumblere

Tørretumblere inddeles i to hovedkategorier: aftræk-tørretumbler og kondenstørretumbler. En aftræktørretumbler fjerner vandet/fugten fra tøjen gennem en slange, som føres gennem ydermure og ud i det fri. Det betyder, at en aftræk-tørretumbler skal stå op ad en ydermur, så slangen kan komme ud gennem det hul, der skal laves til det. En kondenstørretumbler derimod, kan du stille næsten alle steder, bare den kan få strøm og stå i vater. Den samler vandet op i en beholder, som så skal tømmes efter hver tørring.

Opvaskemaskiner

Ligesom med vaskemaskiner findes der opvaskemaskiner, som klarer det hele automatisk og der findes opvaskemaskiner, som fungerer mere manuelt. De automatiske doserer selv opvaskemiddel efter hvor meget opvask der står i maskinen. De kan måle hvor beskidt opvasken er, og doserer så sæben så der ikke bliver brugt mere end nødvendigt. Med en manuel maskine, skal du selv fylde sæbe i, og alt det, du fylder i bliver brugt hver gang. Hovedsagen for begge, er dog at du slipper for selv at stå og svinge en opvaskebørste.

Køl og frys

Et køle- og fryseskab findes også i forskellige varianter – her er det dog som oftest et spørgsmål om strømforbrug der afgør, hvilket skab man vælger. I de sidste år er der herhjemme kommet ”amerikanerkøleskabe” som typisk har to døre og isterningdispenser i lågen.

Ovne

Ovne er blevet meget mere avancerede end for blot 5-10 år siden. Nu kan du få kombiovne der kan dampe, grille og med indbygget mikrobølgeovn. Nogle af topmodellerne tilbyder endda også at lave maden for dig helt automatisk. Du skal bare vælge, hvad du har puttet i ovnen, så klarer den resten. Nogle ovne kan også rense sig selv via pyrolyse, som er kraftig varme, der brænder de rester af, der måtte være i ovnen fra tidligere madlavninger.

Kogeplader

Kogeplader er i dag ikke nødvendigvis noget, der sidder oven på ovnen i et komfur. Ofte køber man kogeplader løst, som man så fælder ned i bordpladen og placerer ovnen i en god højde i et skab, så man ikke skal bukke sig ned, for tage ting ind og ud af ovnen.

Komfurer

komfuret kender vi, og det ser ud, som det næsten altid har gjort. En ovn for neden og kogeplader for oven. Det er i dag oftest keramiske kogplader eller induktion.

Emhætter og emfang

Ved madlavning kommer der damp eller os, som man fører ud af boligen via en emhætte. Den suger luften ud og fører den via en slange eller rør ud i det fri, så vi slipper for at det have i vores hjem. Nogle emhætter har ikke et aftræk, men fungerer ved hjælp af et kulfilter, som tager det meste af madosen.

Mikroovne

Mikroovne kan meget mere end bare at lave popcorn og tø mad op. Du kan lave hele måltider med en mikroovn, og de nyder ofte ikke den respekt, som de fortjener. Mikroovnen er ofte i dag kombineret med en grill- eller varmlufgtovn.

Husholding

Støvsugere

Når gulvet bliver støvet og nullermændene tager overhånd, må støvsugeren på banen og opsamle skidtet i en støvsugerpose – eller sådan var det i gamle dage. I dag kan du få støvsugere, som er poseløse, og du slipper dermed for at købe støvsugerposer. Du kan dog stadig få de traditionelle støvsugere med pose, som klarer opgaven lige så godt.

Kitchenaid

Køkkenmaskinernes ukronede konge er Kitchenaid. Kitchenaid laver blendere, brødristere, elkedler, foodprocessorer, håndmixere, kaffe og kværne, køkkenmaskiner, saftpressere, sodavandsmaskiner og stavblendere.

TV og Hifi

TV

TV i dag er fladskærme i plasma, LED og OLED. OLED TV er de nyeste fladskærms TV, hvor farverne og kontrasterne er helt fantastiske i forhold til plasma og LED. Som med alt andet ny teknologi, er OLED stadig dyrt, men det falder hurtigt i pris efterhånden som der bliver produceret flere og flere OLED TV, og teknologien dermed bliver billigere. Størrelsen på fladskærms TV bliver også større og større. I gamle da, hvor det var billedrørs TV, vi havde, var en 32” et stort TV. I dag er 32” en størrelse, som vi bruger i børneværelserne og i stuen hænger der ofte min. Et 46” TV og nogle steder er det endda et 85” TV, der hænger på væggen og næsten giver folk oplevelsen selv at være på Anfield, når Liverpool spiller.

Projektorer

Er et almindeligt TV for småt, så er en projektør løsningen for dig, da du her selv bestemmer størrelsen. Størrelsen på billedet styres af afstanden fra projektoren til væggen eller lærredet, hvor billeder projekteres op på.

Lyd

I fladskærms TV i dag er lyden ikke noget at råbe hurra for – derfor supplerer mange med noget mere lyd i form af ekstra højttalere. Det kan gøres på mange måder. Den letteste måde er en soundbar, som placeres under TVet på væggen eller på et TV møbel under TVet. Alternativet er en forstærker med højttalere – har har du mulighed for at lave et surround system i enten 5.1 eller 7.1 alt afhængig af, hvor mange højttalere, du vil have i dit setup. Du kan også nøjes med to højttalere i alm. stereo, som vil forbedre din TV lyd væsentligt.

Biludstyr

Det er ikke kun i stuen, at lyden skal være i orden – i bilen skal lyden også være god, og bruger du mange timer i bilen, vil du blive glad for at have opgraderet standardlyden i din bil. Med en ny bilradio og nogle nye bilhøjttalere, bliver du godt kørende.

DJ Udstyr

Går du rundt med en DJ gemt i maven, så får du brug en mixerpult, forstærkere, højttalere, røgmaskine og partylys – så er du klar til at være DJ, der styrer musikken og får dansegulvet til at bølge.

Computer og IT

Bærbar computer

Hvorfor ikke arbejde eller lade sig underholde på farten? Bruger du tid i toget, er en bærbar computer løsningen til dig. En bærbar computer er også en god løsning til hjemmet, da den ikke fylder ret meget – og sammenlignet med en stationær computer, så kan du hurtigt pakke en bærbar computer sammen, så den ikke fylder noget i stuen og dermed holder din stue pæn.

Stationær computer

En stationær computer er typisk løsningen, hvis der skal lidt flere kræfter til, og hvis du skal bruge lidt mere avancerede løsninger som f.eks. et raid setup med flere harddiske, dobbelt grafikkort, eller andet, som en bærbar ikke kan håndtere.

Tablet

Bliver en bærbar computer for stor, så er det en tablet du skal kigge efter. De kraftigste tablets har lige så mange kræfter som en bærbar. Du kan få tablets med Intels i7 CPU, så der er fuld fart på tablets i dag.
Gaming/h3>
Er du seriøs omkring din gaming, så har du brug for en kraftig computer, det rigtige tastatur og en mus, hvor du kan justere vægten osv. Gaming verdenen er et helt kapitel for sig, og der er mange forskellige præferencer fra spiller til spiller.

Mus og tastatur

Mus og tastatur skal der til, for at være mest effektiv med en computer – tastaturet på en bærbar er ofte ikke i fuld størrelse og en trackpad kan fungere i nødstilfælde, som for at være rigtig effektiv skal du bruge en mus eller en pen.

Printere

Skal dit arbejde dokumenteres på papir, så er det en printer, du skal bruge for at få det ud fra computeren. Du kan vælge mellem primært to forskellige teknologier; blækprinter eller laserprinter. Laserprintere kan du købe både som sort/hvid printere og farveprinter. Du kan også lave ekstra store print med en A3 printer.

Foto

Digitalkamera

Dine minder kan foreviges med et digitalkamera. Ofte er spørgsmålet: ”Hvilket kamera er det bedste?” Det bedste svar på det spørgsmål er nok: ”Det kamera du har med dig”, forstået på den måde, at når øjeblikket er der, så hjælper det ikke noget, at kameraet ligger derhjemme på hylden eller i skuffen. Og det gør faktisk smartphonen til det bedste kamera i rigtig mange tilfælde. Optisk er smartphonen ikke det bedste kamera, da du med bare et kompaktkamera får et bedre billede med flere detaljer end med din smartphone. Du kan gå all-in og købe et fullframe spejlrefleks, med dyre objektiver, som giver dig super skarpe og detaljerede billeder, der kan håndtere situationer uden meget lys meget bedre end andre kameraer. Men hvis du skal få det bedste ud af dit kamera, så handler det ikke lige så meget om udstyret, som det handler om personen, der trykker på udløseren. Hvis ikke man forstår at komponere et godt billeder, så er det lige meget hvor mange penge, du bruger på grej – en med flair for foto vil lave bedre billeder med et kompaktkamera – og ja, også med smartphonen. Du kan finde mange guides på nettet om, hvordan du komponerer et billede, så du kan løfte kvalitet af dine billeder betragteligt.

Videokamera

En ting billeder fra et digitalkamera – noget andet er levende billeder i form af video. De fleste kompaktkameraer, spejlreflekskameraer og smartphones kan også optage video. Digital spejlrefleks kameraer bliver oftere og oftere anvendt til video fremfor deciderede videokameraer.

Objektiver

Objektiver er der, hvor det hurtigt kan blive rigtig dyrt, hvis du går all in og køber den gode kvalitet, og skal være dækket ind fra vidvinkel til tele. Selve kamerahuset bliver ofte den billige del af ens samling.

Flash

Det er lys, der skaber et billede – uden lys intet billede. Har du ikke lys nok, kan du supplere med en flash eller blitz som det også kaldes.

Fotostativer

Med et fotostativ kan du lege med lange lukkertider, og stadig få et skarpt billede. Prøver selv at holde kameraet med en lang lukker tid, så får du uskarpe billeder, her hjælper et stativ dig med at få skarpe billeder med lange lukkertider.